Veranderingsverhaal

Elke organisatie of ieder bedrijf wil of moet met enige regelmaat zijn medewerkers, klanten of samenwerkingspartners informeren over bepaalde ontwikkelingen. Soms om hen uit te nodigen in een vroeg stadium mee te denken, soms om hen voor te bereiden op een belangrijke beslissing. Maar… hoe bepaal en formuleer je dan het verhaal dat mensen uitnodigt en mee gaat nemen bij deze verandering?

 

De kracht van verhalen bij verandering is enorm! Het juiste verhaal:

  • nodigt betrokkenen op de juiste manier en op het juiste moment uit;
  • geeft inzicht in de reden waarom de verandering moet plaats vinden, hoe het proces verloopt en wat de eindbestemming is;
  • laat zien welke rol medewerkers, klanten of samenwerkingspartners hebben binnen het proces;
  • biedt focus en geeft energie;
  • en vormt positieve bewijslast dat de organisatie op de goede weg is, ook als er eens iets misgaat.

Hart voor verhalen heeft veel ervaring op het gebied van communicatie bij (cultuur)veranderingen binnen organisaties. Wij hebben u daarom heel wat te bieden.

 

  1. Wij kunnen u begeleiden bij dit proces door het opstellen van een strategisch communicatieplan dat de basis vormt voor uw verhaal. Natuurlijk kunnen we ook invulling geven aan dit plan en u letterlijk werk uit handen nemen.
  2. Daarnaast kunnen wij desgewenst uw medewerkers begeleiden bij dit proces, zodat zij leren hoe zij dit het beste kunnen aanpakken en uitvoeren.

 

Benieuwd wat Hart voor verhalen voor u kan betekenen? Neem gerust contact met ons op. Wij staan graag voor u klaar.

Leave a Reply