Hoe is het om als jongere te moeten vluchten, in sommige gevallen zonder je ouders, én in een vreemd land je bestaan op te bouwen? Wat zijn nu je dromen, je ideeën over de toekomst? Op het Schakel College in Tilburg zitten meer dan 400 vluchtelingenjongeren. Ze hebben allemaal hun eigen verhaal en hun eigen dromen. De aangrijpende levensverhalen van 13 van hen mocht Fridy in opdracht van Switch/ContourdeTwern optekenen in een speciaal boekje.

Bovendien delen de jongeren in het najaar van 2017 hun ervaring met Nederlandse jongeren op verschillende Tilburgse scholen. Het luisteren naar het levensverhaal van een leeftijdgenoot die voor zijn of haar veiligheid naar ons land is gevlucht, kweekt begrip. Leerlingen die aan dit project meedoen, ervaren wellicht dat er meer overeenkomsten dan verschillen zijn tussen hen en de jonge vluchtelingen.

We danken het Schakel College voor hun bemiddelende en ondersteunende rol om van dit project een succes te maken. En uiteraard Switch/ContourdeTwern voor deze waanzinnig bijzondere opdracht.

Omroep Brabant maakte een mooie reportage over dit project. Bekijk hier het filmpje.