Door: Merel de Bruijn (stagiaire Hart voor verhalen)

In een gezellige setting in een vol Dorpshuis kwamen donderdagavond 19 maart ongeveer 50 bewoners van het Landpark samen om verhalen te delen. Een avond die ook in het teken stond van het afscheid van Peter Nouwens als bestuurder van Stichting Prisma. Iedereen die wilde, mocht zijn zegje doen en herinneringen op halen.

Terwijl buiten het kampvuur voor warmte zorgde, was het binnen in het Dorpshuis een gezellige drukte. Speciaal voor de verhalenavond was de ruimte omgetoverd tot een decor waar de bewoners zich welkom voelden om zich te uiten. In de ruimte stonden twee grote stoelen centraal, een voor Peter en de ander voor iedereen die graag naar voren wilde komen om iets te vertellen.

De sfeer zat er goed in; elke bewoner kon na zijn verhaal rekenen op een welgemeend applaus. Herinneringen aan de oorlog, uitstapjes naar de thuiswedstrijden van de Tilburgse voetbalclub Willem II en het werken in de wasserette werden opgehaald. De bewoners waren enthousiast: de vertelstoel naast Peter was de hele avond bezet. Ook aan muzikaliteit was geen gebrek, een paar keer op de avond begon een van de bewoner te zingen en zong de rest enthousiast mee met onder andere ‘klok van Arnemuiden’ en het oude lied stichterslied ‘Het is feest op ’t Assisië gesticht’.

Peter genoot zichtbaar en ging met enkele bewoners op de foto. “Het lijkt wel een meet en greet”, zei Fridy Latijnhouwers met een lach. Zij nam als verhalendokter op het Landpark het initiatief voor deze avond. Met enthousiasme werden fijne en mooie herinneringen boven gehaald en warme dankwoorden voor Peter uitgesproken. Het was een bijzondere avond voor de bewoners en begeleiders. Een avond waar iedereen met een warm hart op terug kan kijken.

Lees hier:

Het verhaal van Gert-Jan

Het verhaal van Henk

Het verhaal van Jordy

Het verhaal van Kelly

Het verhaal van Sofie

Het verhaal van Theo

Het verhaal van Wim