Tijdens de Nieuwjaarsbijeenkomst begin januari op Landpark Assisië in Biezenmortel overhandigde Hart voor verhalen een speciaal afscheidscadeau aan Peter Nouwens: een verhalenavond voor bewoners. Deze bevlogen bestuurder neemt in april officieel afscheid van Stichting Prisma, organisatie die staat voor de zorg van mensen met een verstandelijke beperking. Heel graag geven we hem de verhalen van de bewoners cadeau als inspiratie voor de toekomst. Uiteraard kunnen deze verhalen ook anderen raken om op het Landpark te komen werken of ondernemen.

De verhalenavond vindt plaats op donderdag 19 maart, voorafgaand aan de Wereldverteldag. We ontvangen bewoners in een sfeervolle ambiance in het Dorpshuis. Daar dagen we hen door het stellen van vragen uit om hun verhalen over het leven, wonen en werken op het Landpark met elkaar te delen. Denk daarbij aan wat ze leuk en fijn vinden aan het werken en wonen op het landpark. Of grappige dingen en momenten die ze hier meemaakten.

We zijn ons ervan bewust dat de ene bewoner zijn verhaal kan delen. Een andere bewoner kan dat wellicht niet, maar zal er wel van genieten om naar deze verhalen te luisteren. Alles is goed. Het gaat erom dat de bewoners een fijne en waardevolle avond beleven.

Merel de Bruijn, studente aan de opleiding Journalistiek van Fontys Hogescholen, tekent de verhalen op. Deze delen we graag op een later moment met Peter, de bewoners en andere geïnteresseerden.