UPDATE: VERKRIJGBAAR VANAF WOENSDAG 29 OKTOBER 2014

Hoe ga je om met een ongelofelijk gemis doordat je geliefde veel te vroeg overlijdt? Kristin Spierings maakte het helaas mee. Haar man Antwan overleed in 2012 op 40-jarige leeftijd aan de gevolgen van een hersentumor. Hoewel het gemis elke dag nog voelbaar is, besloot Kristin samen met haar jongens Aaron en Daniel niet bij de pakken neer te gaan zitten. Ze koos ervoor om het levensmotto van haar man ‘samen genieten van de mooie dingen van het leven’ te blijven voeren én niet op te geven.

“Tweede Pinksterdag 2012 sloot Antwan voorgoed zijn ogen”, vertelt Kristin. “Hij is jaren ziek geweest. Het was een schok toen hij de diagnose van een hersentumor kreeg. Toch hebben we nooit de hoop op gegeven. We leefden bij de dag en genoten van het samen zijn. We probeerden zoveel als mogelijk tijd voor elkaar en onze familie en vrienden te maken. We bedachten steeds leuke dingen, waarbij gezellig samen eten, muziek maken en het leven vieren centraal stond. Een fijne tijd, ondanks de chemokuren, operaties en het ziek zijn van Antwan.”

Tijd voor goede gesprekken

Na het overlijden van Antwan was Kristin intens verdrietig. “Ook voor de jongens was het heftig om mee te maken. Ze waren zich heel goed bewust van het feit dat ze hun vader kwijt waren. Toch heb ik ze meteen duidelijk gemaakt dat we door moesten. We kregen ontzettend veel blijken van medeleven. Er waren zulke lieve mensen die ons hielpen met praktische zaken, iets leuks ondernamen met de jongens of gewoon lieten merken dat ze met mij en de jongens meeleefden. Dat was bijzonder. Ik bedankte deze lieve mensen vaak door ze uit te nodigen om te komen eten. Ik merkte dat dit heel goed werkte. Er was tijd voor goede gesprekken, waarbij we vaak stil stonden bij de mooie dingen van het leven. Precies zoals Antwan en ik ook deden.”

Mezelf opnieuw leren kennen

Kristin leerde veel van deze tijd. “Ik ben echt sterker geworden. Ik kan meer dan dat ik altijd dacht. Natuurlijk had en heb ik soms verdrietige momenten. Dat hoort erbij, maar ik wil er niet in blijven hangen. Ik wil kunnen genieten en dromen waar maken. Ik heb geleerd om op mezelf te kunnen vertrouwen en te luisteren naar mijn gevoel. Ik heb mezelf opnieuw leren kennen. Dat is fijn. Het is ook zwaar, maar ik leer er veel van. Dit wil ik ook graag aan anderen meegeven, die een zware periode in hun leven meemaken. Ik wil hen meegeven niet op te geven, te zien wat je hebt en niet te kijken naar wat je niet hebt of wat anderen hebben. Geniet van elke dag en van elk moment!”

Recepten bundelen

Kristin besloot om de vele recepten, die ze de afgelopen jaren maakte, te bundelen tot een boek. De opbrengst wil ze ten goede laten komen aan onderzoek om kanker te genezen en om mensen die ziek zijn toch leuke dingen te laten meemaken. Daarnaast wil ze mensen die het minder hebben ondersteunen via caritas. “Daarnaast hoop ik dat dit boek mensen inspireert om de gezelligheid en warmte van anderen op te zoeken. Het maakte voor mij en de jongens het verschil.”

Dit receptenboek verschijnt in september en gaat 15 euro kosten. Wil jij ook een exemplaar kopen en het goede doel ondersteunen? Teken dan nu alvast in. Stuur een berichtje naar:

kristinp@home.nl

Foto: Nathalie Thal, Hip Fotografie

Vormgeving: SchutDesigns

Leave a Reply