Vijftien kinderen namen de afgelopen drie weken deel aan het Kinderpersbureau op basisschool Rennevoirt in Berkel-Enschot. Tijdens drie middagen maakten de kinderen kennis met de kunst van verhalen schrijven op een journalistieke manier. Bovendien ontrafelden ze een groot geheim: de verloren gewaande kokers met toekomstwensen die in 2000 en 2008 zijn verstopt op school. Een verslag door de kinderen van Rennevoirt.

Kinderen vinden tekeningen, verhalen en wensen voor de toekomst

Groot geheim Rennevoirt ontdekt!

Berkel–Enschot – 28 november 2013 – Tijdens de laatste keuzecursus hebben de kinderen van het Persbureau het grote geheim ontdekt. Zij vonden in het kamertje met de vele blaadjes, drie kokers. In deze kokers zaten voorspellingen voor de toekomst, die in 2000 en 2008 zijn gemaakt door leerlingen die toen op Rennevoirt zaten.

De kinderen achterhaalden de vindplaats van de kokers doordat ze Martin een interview afnamen. Tijdens dit interview stelden de kinderen scherpe vragen zoals: ‘welke kinderen zaten er toen op school?’, ‘hoeveel kokers zijn er’, ‘wanneer zijn ze gemaakt?’ en ‘waar liggen ze?’. Martin gaf toen een hint. Hij zei letterlijk: ‘De kokers liggen op een plek waar veel blaadjes zijn’. Toen wisten de kinderen genoeg. Ze liepen naar het kopieerhok en gingen op onderzoek uit. Daar vonden ze de drie kokers, helemaal onder het stof.

Ze namen de kokers mee naar de hal en openden de kokers. Er kwamen heel veel tekeningen en verhalen uit. Deze gingen over de toekomst. Er was een kind dat omschreef dat ze verwachtte dat er huizen in de lucht zouden worden gebouwd in 2008. Ook was er een meisje die dacht dat ze over acht jaar een prinses met borsten zou zijn. Daar moesten de ontdekkers wel een beetje om lachen. De dinosaurussen zouden weer tot leven komen en de vogels zouden gaan roken. Ook hoopte een meisje dat het weekend in 2013 langer zou duren en dat de school nu leuker zou zijn dan in 2000.

We vonden het een leuk en spannend onderzoek!

 Groetjes het Kinderpersbureau

De kinderen van het Kinderpersbureau hebben zelf ook een wens: “We zouden het leuk vinden als alle kinderen van de school opnieuw een tekening of voorspelling willen maken voor over 10 jaar.”

Ook een kinderpersbureau organiseren op uw school? Neem contact op met Hart voor verhalen.