Bij deze presenteren we een opdracht voor studenten bedrijfs journalistiek (2x), Communication & Multimedia Design of vergelijkbare opleiding voor vormgeving/webbouw (2x), Fotografie (1x) en Commerciële Economie.

De opdracht luidt: versterk de corporate communicatie van Den Elshorst!

LET OP: INSCHRIJFTERMIJN VERLENGD! AANMELDEN KAN TOT 10 SEPTEMBER!

Den Elshorst® uit Baarschot is een eigentijdse plattelandsonderneming. Dit bedrijf biedt een breed scala aan activiteiten. Zo kan men logeren in één van de verblijfsaccommodaties of gebruik maken van unieke natuur- of boerderij-arrangementen. Daarnaast verkoopt Den Elshorst exclusief vlees van scharrelvarkens. Dit alles maakt een bezoek aan deze boerderij meer dan de moeite waard voor jong en oud!

De uitdaging:

Den Elshorst wil haar corporate communicatie vernieuwen en versterken. De eigenaren zijn op zoek naar een eenduidig ‘verhaal’ dat past bij hun bedrijfsfilosofie en visie. Den Elshorst is een maatschappelijk betrokken organisatie. Dat betekent dat zij enerzijds mensen die het minder hebben, ook de gelegenheid wil bieden te gast te zijn op de boerderij. Ook neemt zij nadrukkelijk haar verantwoordelijkheid om duurzaam te ondernemen. Anderzijds hopen de eigenaren dat ook anderen hun betrokkenheid willen delen met hen.

Met de uitdaging die Den Elshorst heeft bij het versterken van haar communicatie wil dit bedrijf samen met Hart voor verhalen studenten de gelegenheid bieden om hun expertise te ontwikkelen in het communicatievak. Studenten kunnen voor de vakinhoudelijke begeleiding rekenen op de deskundigheid van Fridy Latijnhouwers van Hart voor verhalen en Remco Schut van Schut Designs. Fridy is een zeer ervaren communicatiespecialist die het belangrijk (en leuk!) vindt om haar kennis en ervaring te delen met nieuw talent én op zoek is naar langdurige samenwerking met studenten. Zij werkt voor een range aan opdrachtgevers binnen de zorg, welzijn, wonen, onderwijs, cultuur en bedrijfsleven. Remco is een zeer ervaren ontwerper en heeft een aantal zeer beroemde klanten zoals Guus Meeuwis en Marco Borsato. Daarnaast werkt Remco voor tal van andere opdrachtgevers binnen onder meer de zorg en bouw- en groensector. Het afgelopen jaar zette Remco met een partner bovendien een heel bijzonder drankje in de markt.

Wat moet er ontwikkeld worden?

1. een responsive website met een goed verhaal (wordpress)

2. duurzame glossy als corporate brochure

Uitgangspunten:

Een creatief team met studenten ontwikkelt onder leiding van Fridy Latijnhouwers van en Remco Schut én in nauwe samenwerking met de eigenaren van Den Elshorst in vijf dagen deze middelen. Zij verblijven gedurende deze dagen op de boerderij en krijgen gratis de beschikking over een heerlijke accommodatie. Alleen eten regelen ze zelf. Het creatief team bestaat uit studenten van de HBO-opleidingen voor bedrijfsjournalistiek (2x), Communication & Multimedia Design of vergelijkbare opleiding voor vormgeving/webbouw (2x), Fotografie (1x) en een commercieel economisch talent voor het verkrijgen van adverteerders/sponsors. Onze voorkeur gaat uit naar studenten die in ieder geval hun tweede jaar al succesvol hebben afgerond.

Wanneer? 30 september – 4 oktober 2013

Wat levert het jou op?

  • Je leert denken en werken als een freelancer met een concrete opdracht voor een echte opdrachtgever.
  • Je leert -in een praktijksituatie met een stevige deadline- samenwerken met een multidisciplinair creatief team onder leiding van  ervaren pro’s op een prachtige en inspirerende locatie.
  • Uitbreiding van je professionele netwerk.
  • Mogelijkheid op samenwerking voor de langere termijn.

Hoe kun je meedoen?

Bel met of mail naar Fridy Latijnhouwers en licht toe wie je bent, wat je studeert en waarom jij graag aan dit bijzondere project mee wilt doen. Laat ook zien wat je voor en naast je studie oppakt en wat je ambities zijn voor de toekomst. Tot slot: vertel waar je goed in bent en wat je graag wilt leren tijdens deze praktijkweek. Hart voor verhalen en Schut Designs maken in overleg met de eigenaren van Den Elshorst een oprechte keuze uit alle aanmeldingen. We verwachten uiterlijk 22 augustus je aanmelding. Uiterlijk 15 september krijg je van ons bericht of je mee kunt doen.

Hart voor verhalen
Fridy Latijnhouwers
T 06-1086 5996
E fridy@hartvoorverhalen.nl
W www.hartvoorverhalen.nl

Info Den Elshorst

Info Schut Designs