Op 14 juni 2013 vond op initiatief van het Innovatienetwerk (ministerie EZ) een brainstorm plaats onder leiding van Addy de Zeeuw met experts binnen zorg en welzijn. Cynthia op den Brouw nodigde namens het Innovatienetwerk een groep creatief denkende experts in het zorglandschap uit met een gebalanceerde achtergrond voor wat betreft kennis, kunde en ervaring, zorg, gebouw & groen, voeding, financiën, sociale omgeving en activiteit. Gezamenlijk bedachten zij verschillende schetsen voor de zorg in 2025. Dit ter inspiratie en motivatie voor innovatieve ontwikkelingen in de zorg.

De schetsen vormen denkrichtingen en worden de komende tijd online verder versterkt, uitgebreid en verdiept. Om dat mogelijk te maken, creëerde Hart voor verhalen samen met Schut Designs en Pozitiv het digitale platform Zorglandschap2025 en een digitale nieuwsbrief als verwijzer naar deze site. Bovendien riep ze alle deelnemers en andere geïnteresseerden op dit initiatief te delen via social media.Daarnaast brengt het Innovatienetwerk de uitkomsten in bij de Proeftuin van De Zorgacademie tijdens de European Social Innovation Week die in september plaats vindt in Tilburg. Meer hierover leest u hier. Zo kan iedereen meebouwen aan het zorglandschap in 2025. Ook u bent van harte uitgenodigd!