In 2018 levert Nederland, net als Malta, de Culturele Hoofdstad van Europa. De stad die de titel krijgt, verzorgt een jaar lang een cultureel programma voor bezoekers uit heel Europa. Eindhoven stelt zich kandidaat voor de titel van Culturele Hoofdstad van Europa 2018 en ontwikkelt het programma samen met de steden Helmond, ‘s-Hertogenbosch, Tilburg, Breda en de provincie Noord-Brabant. Om alle Brabanders te informeren over het programma, vroeg 2018Eindhoven|Brabant aan Hart voor verhalen een speciale bijlage te schrijven. Deze bijlage verscheen op 9 juli bij het Eindhovens Dagblad, BN|De Stem en het Brabants Dagblad. Daarnaast ligt deze ook in de stadskantoren en culturele instellingen in Breda, Eindhoven, Helmond, ‘s-Hertogenbosch en Tilburg.

In de bijlage staat centraal wat Culturele Hoofdstad betekent, wordt een aantal projecten toegelicht, een tijdsbalk gepresenteerd (waaruit blijkt dat Brabanders nu al 2018Eindhoven|Brabant kunnen meemaken), staat een overzicht waar wat te beleven valt in 2018 en een artikel hoe we samen de plannen voor Culturele Hoofdstad verder uitwerken via de Proeftuinen. Eerlijk gezegd werden we zelf enorm geïnspireerd door de enthousiaste verhalen van alle interviewkandidaten. Bijzonder vonden we ook te horen hoe creativiteit, kennis, menskracht en middelen leiden tot innovatie. Het mag duidelijk zijn dat deze titel ons heel wat brengt en nog veel meer voor ons zou kunnen betekenen. In september maakt de jury bekend wie de titel wint. Spannend!

Benieuwd naar het hele verhaal? Bekijk hier de bijlage online.

 

 Speciale actie van 2018Eindhoven|Brabant

Heerlijk, een paar weken bijkomen en genieten van andere culturen. We zijn heel benieuwd waar jij deze zomer naartoe gaat. Laat het weten en post een foto van jezelf op je vakantiebestemming met de krant over Culturele Hoofdstad 2018 van 9 juli op de Facebookpagina van 2018Eindhoven|Brabant. Zet er een leuke beschrijving bij en je maakt kans op een 2018Eindhoven|Brabant goodiebag! Meer weten over 2018Eindhoven|Brabant? Check de site!