Museumkwartier 's-Hertoghen

Vandaag opent prinses Beatrix het geheel vernieuwde Noordbrabants Museum in ’s-Hertogenbosch.

MuseumkwartierHet museum maakt samen met het Stedelijk Museum deel uit een bijzonder stukje Bossche binnenstad: het Museumkwartier. Zeker weten dat dit een feestelijke dag wordt voor iedereen die betrokken is bij de ontwikkeling van dit prachtige Museumkwartier!

In maart mocht Hart voor verhalen al een preview hebben. Wij mochten namelijk de teksten voor het openingsmagazine voor Het Noordbrabants Museum schrijven. In maart waren vele mensen nog druk met het ophangen van de kunstwerken en het afronden van de laatste werkzaamheden. Maar wat waren we onder de indruk!

In het Museumkwartier komen kunst en cultuurhistorie samen onder één dak. De musea liggen elk aan een kant van een monumentale binnentuin. Ze zijn verbonden door een openbare galerij, waaraan een gezamenlijk museumrestaurant ligt.

In Het Noordbrabants Museum komen verhalen uit Brabant tot leven, kunt u genieten van oude meesters én van moderne vormgeving. In dit magazine laat het museum zien wat zij bezoekers te bieden heeft: de topstukken die zijn te bewonderen in de gerenoveerde paleiszalen en het werk van Marc Mulders en het moderne design van Kiki van Eijk en Joost van Bleiswijk in de uitbreidingen. Op weg hierna toe passeert u de intrigerende kunstwerken van de jonge kunstenares Marina Visic. En wat te denken van het paradepaardje: de ontvangstzaal waar vroeger de Brabantse volksvertegenwoordigers vergaderden.

Ook voor kinderen is het museum zeker een bezoek meer dan waard. Zij kunnen samen met hun ouders of op eigen houtje de Brabantse kunst en de geschiedenis ontdekken door te kijken, doen en tonen. Reken maar dat wij onze jongens meenemen naar dit prachtige museum!

Wilt u meer weten over het museum? Kijk dan op: noordbrabantsmuseum