Samenwerkend verhaal

Natuurlijk zegt onze bedrijfsnaam Hart voor verhalen veel over wat wij doen. Wij versterken de verhalen van vele organisaties en mensen. Daarbij kijken we wat de kracht is van elke organisatie of individu. Dat is bijzonder, omdat iedereen over zijn eigen sterke punten beschikt. Hoe bijzonder is het om deze vast te (mogen) leggen. Dat vraagt om vertrouwen van de opdrachtgever in onze kennis en kunde. Wij (sinds dit jaar heeft namelijk ook mijn man Stefan zich aangesloten bij Hart voor verhalen) ervaren steeds opnieuw een bijzondere samenwerking met onze opdrachtgevers. Zij stellen zich open en tonen hun vertrouwen. Wij gaan daar zorgvuldig mee om en zetten alles op alles om er echt het beste en meest treffende verhaal van te maken. We voelen ook veel waardering voor datgene wat we opleveren. Dat maakt dat we ons werk met heel veel plezier doen.

Verhalen vertellen 

Dit jaar hebben we kunstenaar Wim van de Cauwelaar (54 jaar) gevraagd om dit proces -de totstandkoming van een verhaal- voor ons vast te leggen. Wim is dichter en kunstenaar en bezoekt twee maal per week Ut Atuljee van Stichting Prisma op Landpark Assisie in Biezenmortel. Wim legt zijn bevindingen, ervaringen en wereldbeeld vast in woord en beeld. Wim’s werk vertelt verhalen. Precies zoals Hart voor verhalen dat nastreeft. Regelmatig bezoekt Wim met zijn collega’s van Ut Atuljee musea. Ook volgen ze samen workshops en exposeren ze zelf. Wij zijn trots en blij met het verhaal dat Wim voor ons vastlegde. Het laat zien dat ons werk breed en veelomvattend is. En dat we genieten van de samenwerking met onze opdrachtgever. Ook waarderen we de persoonlijke toevoegingen die Wim aan zijn werk geeft zoals de wens om dingen op te lossen en te worden getroost of het feit dat Wim de computer gebruikt om plaatsnamen op te zoeken op het internet. Wij herkennen die behoefte, wij van Hart voor verhalen voegen namelijk ook altijd iets persoonlijks toe aan de verhalen waar we voor staan.

Wim de kunstenaar 

Zoals gezegd werkt Wim elke week op Ut Atuljee van Stichting Prisma. Dit is geen vrijblijvend atelier en geen gewoon Activiteitencentrum. Ut Atuljee heeft zich door de jaren heen bewezen. De kunstenaars blijken over echt talent te beschikken en wonnen prijzen en namen deel aan succesvolle exposities. Het atelier houdt regelmatig workshops voor de kunstenaars om inspiratie op te doen en nieuwe technieken en materialen te leren kennen. Ook organiseert de begeleiding jaarlijks een excursie. Zij willen alles uit de kunstenaars halen wat er in zit op creatief en cultureel gebied. Daarom is het van belang dat een cliënt in eerste instantie gevoel heeft voor creativiteit. Hij of zij mag alle materialen uitproberen en ontdekken wat bij hem of haar past. Zo ontwikkelt iedereen zijn eigen stijl en gebruikt hij uiteindelijk zijn favoriete eigen materialen. Het is fijn om te werken in Ut Atuljee. Het is er rustig en de begeleiding biedt cliënten alle ruimte voor een goed gesprek of een luisterend oor. Er is nauw contact met de woonvoorzieningen en soms zelfs met de familie van cliënten.

Kunstuitleen en werk in opdracht 

Wist u dat Ut Atuljee ook een kunstuitleen herbergt? Voor slechts 5 euro per 3 maanden heeft u (tijdelijk) een prachtig werk thuis of op uw kantoor hangen. Bent u echt verknocht geraakt aan een speciaal werk? Dan is er meestal ook de mogelijkheid om het schilderij te kopen. Desgewenst kunt u ook een werk in opdracht laten maken, precies zoals Hart voor verhalen heeft gedaan. Benieuwd? Kom eens kijken bij ’t Atuljee. U bent van harte welkom!

U vindt Ut Atuljee zoals gezegd op Landpark Assisie in Biezenmortel. Naast de reguliere openingstijden, kunt u ook gewoon een afspraak maken. Dat kan via: atuljee.eendengracht2@prismanet.nl