BSNC-en-Prisma

Branchevereniging voor Sport en Cultuurtechniek (BSNC) en Prisma vieren op vrijdag 28 september de feestelijke opening van het nieuwe multifunctionele sportveld op Landpark Assisië in Biezenmortel. Voorafgaand aan deze festiviteiten vindt de Kennisdag met het thema ‘Aangepast sporten, aangepaste accommodatie?’ plaats van de BSNC.

De brancheverKennisdag Prismaeniging schenkt het sportveld ter gelegenheid van haar 10-jarig jubileum. Een geweldig cadeau voor Prisma, die hiermee mensen met én zonder beperking met elkaar in contact wil brengen en hen de ruimte kan geven samen te bewegen. Om 16.00 uur start de feestelijke opening met bekende sporters zoals oud-voetbalinternational Hans van Breukelen en de professionele rolstoeltennisser Michael Scheffers. Daarnaast zijn er sportmascottes aanwezig en worden er sportclinics gegeven voor en door mensen met een beperking.

Voor de opening zijn gemeenten, collega zorginstellingen, sportverenigingen en leden van de BSNC uitgenodigd. De Kennisdag met het thema ‘Aangepast sporten, aangepaste accommodatie?’, is er speciaal voor (beleids-)medewerkers binnen de sport- en cultuurtechniekbranche en voor hen die betrokken zijn bij de organisatie van de gehandicaptensport.

Veel sportaccommodaties zijn nog onvoldoende toegankelijk voor mensen met een beperking. Omdat sport en bewegen ook voor deze doelgroep belangrijk is, besteedt de BSNC in haar jubileumjaar speciale aandacht aan deze doelgroep. Gehandicaptensport Nederland, Aangepast sporten gemeente Haaren, NSGK, Rabobank Hart van Brabant, de gemeente Haaren en Stichting Prisma Vrienden dragen ook bij om deze feestelijke dag mede mogelijk te maken.

Hart voor verhalen is trots op deze samenwerking en draagt communicatief haar steentje bij.