Vereniging Sport en Gemeente (VSG)

 ‘Do’s en dont’s van lokale netwerkvorming’

In opdracht van de Vereniging Sport en Gemeenten (VSG) in Den Haag schreef Hart voor verhalen het boekje ‘Do’s en dont’s van lokale netwerkvorming’. Hoe houd je binnen een gemeente lokale initiatieven op het gebied van onderwijs en sport actief en levendig als regelingen ophouden, subsidies stoppen of die enthousiaste vrijwilliger ermee stopt? Een netwerk opzetten, een bestaand netwerk versterken of structureel vormgeven zijn trefzekere oplossingen.

Het is meteen ook de doelstelling van het ondersteuningsproject ‘Sport Lokaal Samen’, dat de VSG uitvoerde onder 43 gemeenten. Om ervaringen en succesfactoren te delen, besloot de VSG om een boekje te maken met achtergronden over het project, do’s en dont’s, succesfactoren en zes praktijkverhalen in de gemeenten Amsterdam Zuidoost, De Wolden, Helmond, Veere, Zwolle en Lochem. Meer informatie over het project: VSG.

Meer informatie over de totstandkoming van het boekje: bel of mail Fridy Latijnhouwers van Hart voor verhalen.

Related Posts

3 Responses
 1. Ha die Fridy,

  Wat interessant!
  Ik begin volgende week met een nieuwe uitdaging om een
  nieuw cultureel netwerk op te bouwen met doel om kinderen kennis te laten maken met de wondere wereld van cultuur via nieuwe kunsteducatieve projecten in en buitenom het onderwijs. Kan ik dit boekje ergens kopen of vooral de tekst!! Ik wil het graag lezen!

  Zonnige groet,
  Esther van Rooijen

 2. Mijn vriend Paul Martenms is voorzitter van gymvereniging Olympia hier in leende, en we vroegen ons af hoe we aan het boekje kunnen komen? wij zouden het graag willen lezen en ervan willen leren.

  m vr groeten Ingeborg van Meggelen

 3. Dag Fridy, LinkedIn zette me op het spoor van dit artikel op je blog. Interessant boekje. Kun je het kopen/downloaden/printen? Graag een reactie, met hartelijke groet, Erna (ontmoet bij BNI)

Leave a Reply