Hartelijk boekje voor St. Elisabeth Ziekenhuis

Het St. Elisabeth Ziekenhuis in Tilburg wil het liefste ziekenhuis van Nederland worden. Daarbij kijkt het ziekenhuis hoe zij de zorg aan patiënten zo kan organiseren (Lean), dat de mens centraal staat in de zorg die zij verleent (Lief). Want alleen met een lean aanpak kan het ziekenhuis lief zijn voor de mensen. Bovendien is menslievende zorg (ook) goed georganiseerde zorg. Het ziekenhuis deed de afgelopen twee jaar heel wat ervaring op met deze manier van werken.

Om ervaringen te delen met medewerkers en relaties en hen te voorzien van nieuwe inspiratie, liet het ziekenhuis een speciaal boekje maken. Wim Pleunis, hoofd communicatie van het ziekenhuis: “Fridy Latijnhouwers van Hart voor verhalen heeft voor ons dit bijzondere boek gemaakt. Fridy bedacht het concept en schreef alle teksten. Bovendien begeleidde ze de opmaak. Alle werkzaamheden zijn volgens planning uitgevoerd. Het is een prachtig doeboek geworden, vol met leuke artikelen en wetenswaardigheden. Het boek nodigt uit om te lezen, ook als je niet in de zorg werkt. Kortom, een visitekaartje voor het ziekenhuis!”

Begin januari ontvingen alle medewerkers en relaties het boekje, dat een oplage kent van ruim 4000 exemplaren.