Een droom komt uit … een levensverhaal

Wilbert-Vis-Verhaal

Hart voor verhalen heeft een neusje voor bijzondere levensverhalen. Zoals het levensverhaal van Wilbert: ondernemer, avonturier en overwinnaar. Een man met een lichte verstandelijke beperking en een vorm van autisme. Een man met eigen dromen, die verdacht veel lijken op die van ons. Zijn grote wens: het uitgeven van een eigen boek met zijn eigen levensverhaal.

In 2011 hielp Hart voor verhalen hem om zijn wens te laten uitkomen. Wilbert schreef en schreef. Elke pagina stuurde hij in een apart mailtje. We koesterden zijn eigen woorden en hielpen hem met het kiezen van hoofdstukken en het redigeren van zijn zinnen.

Het verhaal van Wilbert laat zien dat elk verhaal de moeite waard is om te vertellen. En bijdraagt aan het verkrijgen van focus en richting. Zowel voor de lezer als de afzender. Dat geldt ook voor Wilbert. Hij begon aan dit boek toen hij na jaren hard werken thuis kwam te zitten. Toen viel er veel voor hem weg. Met het schrijven van dit boek, verwerkte hij veel van zijn verleden. En ging hij weer dromen over zijn toekomst. Inmiddels is Wilbert weer aan de slag en krijgt hij extra begeleiding. Wilbert is trots op het uitbrengen van zijn eigen boek!

Hart voor verhalen spreekt haar dank uit naar Remco Schut van Schut Designs, hij zorgde voor de prachtige vormgeving.

In 2011 ontvingen alle opdrachtgevers en relaties van Hart voor verhalen het boek met levensverhaal van Wilbert.