Persoonlijke doelen bereiken met je eigen verhaal

Een goed verhaal overtuigt en raakt. Authentieke mensen vertellen een echt verhaal. Zij functioneren goed. Ze weten wat ze willen, kunnen anderen makkelijk aan zich binden en wekken op een natuurlijke manier vertrouwen. Daarmee bereiken ze makkelijker hun doelstellingen. Maar hoe maak je als medewerker je eigen verhaal?

Een paar tips:

 1. Vraag anderen wat ze van je vinden. Vraag waar je goed in bent, waar je voor staat. En wat jou anders maakt dan je collega’s.
 2. Zet de resultaten die je hebt bereikt eens op een rijtje. En ben daarin concreet. Het maakt je bewust van waar je goed in bent.
 3. Omschrijf hoe anderen de samenwerking met jou ervaren en gebruik daarvoor de input die ze hebben gegeven. En stel je zelf de vraag wat je belangrijk vindt in het leven. Zo kom je tot een omschrijving die laat zien hoe uniek jij bent.

Is je verhaal compleet, laat dan je verhaal voor je werken. Een paar aandachtspunten:

 1. Ben altijd jezelf. En maak steeds je uitdagingen waar. Je bereikt je doelen niet van de ene dag op de andere.
 2. Laat je zelf zien. Laat zien waar je mee bezig bent en ben trots op de resultaten die je bereikt. Let op dat je niet overdrijft, maar ben ook niet te bescheiden.
 3. Doe taken en projecten die op elkaar aansluiten en versterken. Zo word je de persoon die alles weet van… Iedereen binnen de organisatie weet dan waarvoor ze je kunnen inzetten en zo komen nieuwe projecten vanzelf naar je toe.
 4. Help je collega’s door jouw kennis en ervaring te delen. Misschien heb jij meer informatie over een bepaald onderwerp dat aansluit bij waar je collega mee bezig is? Deel deze informatie. Zo ervaart de ander meteen waar jij verstand van hebt.

Heel veel succes!

Related Posts

2 Responses
 1. Misschien is het een idee om niet zelf je eigen verhaal te schrijven maar het verhaal te laten schrijven door mensen in je nabije omgeving (vb. collega’s, vrienden et cetera).

 2. Fridy

  Zeker, goed idee! Het voelt bovendien als een cadeau om zo’n verhaal over jezelf te mogen ontvangen!

Leave a Reply